latinica  ћирилица
03/09/2014 |  19:58 | Autor: RTRS

Srbija izgubila od Brazila

Košarkaši Srbije izgubili su od Brazila rezultatom 73:81 u utakmici četvrtog kola na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Rezultat po četvrtinama 23:16, 25:16, 12:32, 21:7.
SP u košarci: Srbija - Brazil - Foto: RTRS
SP u košarci: Srbija - BrazilFoto: RTRS

Srpski košarkaši su u Granadi odigrali veoma čudnu utakmicu, a rezultat po četvrtinama pokazuje koliko je oscilirala igra srpskog tima.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je loše odigrala prvo poluvrijeme, u kojem je postigla tri poena, a primila čak 48. Prava enigma za odbranu Srbije bili su Viera i Barbosa, a Nene je dominirao u reketu.

U trećoj četvrtini, na teren je izašla "druga" Srbija. "Orlovi" su mnogo sigurnije zaigrali, istopili prednost Brazila od 16 poena i tu četvrtinu riješili u svoju korist, sa 32:12. Na kraju četvrtine Srbija je vodila sa četiri poena razlike.

Međutim, uslijedio je neobjašnjivi pad u igri Srbije u zadnjoj četvrtini, kada su za osam minuta postigli samo tri poena.

Viera je sa osam vezanih poena vratio Brazil u igru. Pridružio mu se Spliter, Brazilci su ponovo preuzeli vodstvo i utakmicu mirno  priveli kraju.

Najbolji igrač utakmice je bio Viera koji je postigao 21 poen i sa šest ubačenih trojki iz devet pokušaja. S druge strene, istakli su se Teodosić sa 14, Marković sa 11 i Raduljica sa 11 poena, ali je srpski centar napravio veliki broj grešaka u zadnjoj četvrtini kada se rezultat lomio.

Srbija poslije ovog poraza vjerovatno ostaje na četvrtoj poziciji, pošto u posljednjem kolu igraju protiv domaćina Španije.