latinica  ћирилица
13/09/2014 |  10:17 | Autor: sportal.rs

Ćurćić: Španija je najteži mogući protivnik

Žrijeb u Nionu dodijelio je reprezentaciji Srbije jednog od najtežih rivala u odlučujućoj rundi takmičenja za odlazak na prvenstvo Starog kontinenta, koje će se sredinom naredne godine održati u Češkoj.

Mlada reprezentacija Srbije dobila je u baražu za Evropsko prvenstvo u Češkoj izuzetno teškog rivala - Španiju, aktulenog prvaka Evrope. Prvi meč se igra u Srbiji.

"Dobili smo evropskog prvaka. To je najteži mogući protivnik koga smo mogli da izvučemo. Pred sobom imamo dvije utakmice i niko ne može reći da nas lako može pobijediti. Navikli smo da idemo težim putem", bila je prva reakcija selektora Radovana Ćurčića nakon žrijebanja, prenosi zvanični sajt fudbalskog Saveza Srbije.

Selektor Srbije smatra da će predstojeći dueli protiv Španije biti veliki izazvo i privilegija da se odmjeri snaga sa evropskim prvakom, trenutno možda najboljom reprezenacijom u Evropi, pa i svijetu. Pored selektora Ćurčića i tim menadžera mlade reprezenacije Pavla Simića, žrijebu u Nionu prisustvovao je i generalni sekretar FSS Zoran Laković.

"Dobili smo izuzetno teškog protivnika. Ova generacija je, međutim, više puta pokazala da zna da igra protiv najboljih ekipama. To smo već vidjeli u mečevima sa Italijom i Belgijom" - rekao je Laković o ishodu žrijeba. Prvi operativac FSS je izrazio podršku selektoru Ćurčiću i svim fudbalerima, koji su do sada pružali sjajne partije u kvalifikacionom delu takmičenja. delegacija FSS je nakon žrijeba imala prvi susret sa predstavnicima španske federacije na kome se preliminarno razgovaralo o organizaciji predstojećih utakmica.