latinica  ћирилица
13/09/2014 |  11:52 | Autor: RTRS

Šef predstavništva Srpske u Solunu posjetio djecu koja borave u Grčkoj

Šef predstavništva Republike Srpske u Solunu. Vasilis Lamprou posjetio je djecu iz Srpske koja borave u desetodnevnoj posjeti Grčkoj. U Grčku su otputovali učenici koji još ne mogu da pohađaju nastavu zbog štete na školskim objektima prouzrokovanim polavama.

"Ovo je druga posjeta djece iz poplavljenih područja Republike Srpske, koju je Predstavništvo organizovalo i na taj način želimo da pomognemo porodicama, žrtvama poplava koje su zadesile Republiku Srpsku", izjavio je Lamprou za RTRS.

Predstavnistvo Republike Srpske u Solunu u saradnji sa Mitropolijom Neapolis-Stavroupolis Grčke pravoslavne crkve i ministarstvima prosvjete i kulture, i ekonomskih odnosa i regionalne saradnje organizovalo je desetodnevni boravak za 106 djece i 11 profesora i pedagoga škola iz Prijedora, Doboja, Šamca i Bijeljine.

foto. RTRS

"Predstavništvo Republike Srpske u Solunu snosi troškove prevoza učenika. Takođe, organizovali smo jednodnevne izlete u Solun kao i druga mjesta sjeverne Grčke, kako bi učenici vidjeli mnogobrojne znamenitosti ove prijateljske zemlje", rekao je Lamprou i dodao da će domaćini sve učiniti da boravak u Grčkoj djeci ostane u najljepšem sjećanju.

foto: RTRS

Djeca će u kampu "Evlogimeno katafigion Aksion Esti" u Makrinici kod Soluna boraviti do 20. septembra.

foto: RTRS