latinica  ћирилица
13/09/2014 |  12:11 | Autor: B92

Đorđević: Hvala pomoćnicima i igračima

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević oduševio je čitav svijet načinom na koji vodi ekipu na Svjetskom prvenstvu u Španiji.
Aleksandar Đorđević sa igračima - Foto: blic.rs
Aleksandar Đorđević sa igračimaFoto: blic.rs

Đorđević je maltene kao debitant stigao na klupu "orlova" i već od starta su uslijedile žestoke kritike na njegov izbor.

Međutim, on ih je sve demantovao fenomenalnim stavom i mogućnošću da do maksimuma motiviše igrače.

Legenda srpske košarke, dan poslije pobjede nad Francuskom i plasmana u finale, istakao je da uspjeh koji je zabilježio nacionalni tim nije samo njegov. On se posebno osvrnuo na rad pomoćnika, bez kojih, kako kaže, sve ovo ne bi bilo moguće.

"Meni je prije svega bila čast da radim sa ljudima koji su pored mene – Јovica Antonić, Milan Minić i Muta Nikolić su moji najveći savjetnici, kritičari. Dugujem veliku zahvalnost igračima koji su uradili veliki dio posla, zapravo najveći. Ponosan sam što sam njihov trener. Koncentrisani smo i dalje na takmičenje , koliko je to moguće dan poslije ovakve pobjede", rekao je Đorđević.

Milan Minić ipak nije želio da u prvi plan ističe stručni štab  .

"Ako ovo gledamo kao košarkašku predstavu, glavni su igrači, a mi smo šaptači koji pomažu da se lakše  nose sa scenarijom. Poslije poraza koje smo doživljali u prvoj fazi, mi smo sazreli i bili pravi onda kada su krenule eliminacione utakmice", naveo je Minić.

Јovica Antonić ističe da se Srbija neće zaustaviti na ovom uspjehu.

"Mislim da nismo rekli posljednju riječ. Kad smo se sastali, pričam o svom odnosu s jednim igračem, prvo smo se pozdravljali klimanjem glavom.Tokom pripreme stiskom ruke, a kad je počelo prvenstvo zagrljajem. Mislim da je krenuo voz sa ljudima koji su košarkaški čestiti i mislim da svi treba da uđemo u njega. To je voz ljubavi, poštovanja, ljudi koji su čestiti u košarkaškom smislu", dodao je Antonić.