latinica  ћирилица
13/09/2014 |  13:47 | Autor: RTRS

Barselona u bojama Katalonije dočekuje Bilbao

Katalonski gigant odlučio je da za vikend ispiše istoriju time što će prvi put od osnivanja kluba utakmicu na "Nou Kampu" odigrati u rezervnoj garnituri dresova sačinjenih od boja "Sanjere".

Takvu odluku u Barseloni su donijeli kako bi podržali najavljeni referendum za nezavisnost Katalonije koji je sve izvjesniji nakon što je u četvrtak "Nacionalni Dan" tog španskog regiona obilježen paradom na ulicama Barselone kojoj je prisustvovalo više stotina hiljada ljudi.

Pomenutoj paradi za nezavisnost Katalonije prisustvovao je i Žerar Pike koji je na tviteru objavio sliku sa svojim sinom Milanom u majicama sa bojama katalonske zastave.

U Barseloni, međutim, demantuju da su odluku o nošenju rezervne garniture dresova na "Nou Kampu" donijeli u znak podrške ocjepljenju Katalonije već navode da time žele da obilježe 300 godina od pada Barselone u ruke Filipa V, prenose sportske.net.

Bilo kako bilo, u subotu od 16 sati imaćemo priliku da svjedočimo o istorijskom momentu jer će fudbaleri Barselone na megdan Atletik Bilbau izaći u rezervnim dresovima iako se meč igra na stadionu "Nou Camp".