latinica  ћирилица
14/09/2014 |  08:56 | Autor: SRNA

Popodne kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u prvom dijelu dana biti suvo vrijeme, a kasnije će biti povremene kiše i pljuskova sa najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 23, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih.
Kiša, oblačno - Foto: RTRS
Kiša, oblačnoFoto: RTRS

Popodne se očekuje jača oblačnost koja donosi povremenu kišu i pljuskove, prvo na sjeverozapadu i istoku, a zatim u centralnom pojasu, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Lokalnih pljuskova i povremene grmljavine može biti od centralnih predjela prema srednjem Podrinju, a uveče u Posavini i Semberiji, gdje je moguća količina padavina od 10 do 20 litara po metru kvadratnom.

Na jugu će biti pretežno sunčano i toplije.

Duvaće vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Kupres četiri, Kalinovik šest, Istočni Drvar, Livno sedam, Klekovača, Čemerno, Han Pijesak devet, Gacko, Sokolac, Drinić 10, Nevesinje, Mrakovica, Sarajevo 11, Mrkonjić Grad, Ribnik 12, Srebrenica, Bileća, Rudo, Zenica 13, Novi Grad, Foča, Bihać 14, Mlječanica, Srbac, Višegrad, Prijedor, Trebinje, Bijeljina, Doboj, Mostar, Tuzla 15, Zvornik, Banjaluka 16, Neum 17 stepeni.

Najviše kiše palo je u Bileći - 23,8 litara po metru kvadratnom.