latinica  ћирилица
15/09/2014 |  08:34 | Autor: SRNA

Madrid nije odobrio let aviona sa navijačima iz Beograda

Let za Madrid, kojim je trebalo da navijači iz Srbije otputuju na finale Svjetskog prvenstva u košarci, otkazan je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, jer Španija nije na vrijeme izdala dozvolu za polijetanje aviona, rekao je direktor agencije "Big blu" Ivan Radojević.

"Ljudi su došli do aviona i čekali. Iako smo zahtjev poslali u subotu ujutro, dozvola je stigla je tek u 17.30 časova. Da je stigla sat vremena ranije, mogli bismo da odemo, da naši ne budu bez navijača, pa makar samo 135 ljudi. Da smo krenuli u 17.30 stigli bismo na dodjelu na kraju, ne ranije", izjavio je Radojević, vlasnik turističke agencije.

On je naglasio da nije mogao da dozvoli da najveći ljubitelji košarke, veći dio utakmice provedu u autobusu od aerodroma do sportske hale, prenosi "Blic".

"Јedino objašnjenje koje smo dobili od Španaca jeste da `nisu ispoštovane procedure`, odnosno da je zahtjev morao biti poslat dva dana ranije. Pošto su košarkaši Srbije igrali polufinale u petak uveče, nismo mogli ranije da pošaljemo zahtjev", dodao je Radojević.

On je naglasio da nije logično da u državi u kojoj se igra Svjetsko prvenstvo u košarci nema dežurnih koji će misliti o dolasku navijača iz svih krajeva.

Iz Agencije je navedeno da će svima koji su uplatili ovaj jednodnevni aranžman, novac će biti vraćen danas.

Selekcija SAD savladala je u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva reprezentaciju Srbije.