latinica  ћирилица
15/09/2014 |  09:23 | Autor: RTRS

Kolaković: Ne možemo biti zadovoljni

Selektor odbojkaša Srbije, Igor Kolaković, rekao je da deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu nije zadovoljavajuć rezultat i da je igračima najteže jer su očekivanja bila velika.

"Deveto mjesto je rezultat koji nikoga ne može da zadovolji. Predano, dugo i sa velikom ambicijom smo radili. Nismo dobro podnosili teške situacije u mečevima, brzo smo se predavali i to je obilježilo našu igru. Žao mi je zbog toga jer smo bili prepoznatljivi po borbi i istrajnosti" - rekao je Kolaković nakon posljednje utakmice u Lođu.

Srbija je poražena od Irana sa 3:1 u setovima u posljednjem kolu Grupe E druge faze Svjetskog prvenstva u Poljskoj.

"Siguran sam da je igračima najteže, očekivanja su bila velika. Svjetsko prvenstvo je na svake četiri godine i žao mi je što smo ga na ovakav način završili. Iskreno se nadam da ćemo svi izvući pouke" - kazao je Kolaković, prenosi Beta.

Selektor je naveo da je posljednjom utakmicom sa Iranom zadovoljan jer je mogao da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu ranije tokom šampionata.

"Mogu da budem zadovoljan, igrači koji nisu puno minuta proveli na terenu do sada imali su svoje role. Zaslužili su veću minutažu na Svjetskom prvenstvu, a protiv Irana su je iskoristili na pravi način" - dodao je Kolaković.