latinica  ћирилица
15/09/2014 |  15:55 | Autor: RTRS

U utorak promjenljivo

Sutra će u Republici Srpskoj biti promjenljivo oblačno i pretežno suvo vrijeme, s povremenom kišom u sjevernim krajevima, a u južnim predjelima sunčano.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Јutro promjenljivo oblačno na sjeveru ponegdje i pretežno oblačno, a od jugozapada do juga i pretežno vedro uz malu do umjerenu oblačnost. Oko rijeka i po kotlinama maglovito. Prijepodne i sredinom dana će biti uglavnom suvo uz promjenljivu do pretežnu oblačnost uz sunčane periode, na jugu sunčano. Popodne moguća kratkotrajna slaba kiša ili pokoji pljusak, ponegdje u Posavini, na jugu i zapadu Krajine, te ponegdje na istoku. U većini predjela ostaće suvo. Prema večeri raslojavanje oblaka, što će pogodovati pojavi magle u brdsko planinskim predjelima i po kotlinama, te formiranju niske oblačnosti, u centralnom pojasu. U ostalim predjelima biće malo do umjereno oblačno.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni, u planinskom pojasu do umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura vazduha od 9 C do 14 C, u višim predjelima hladnije od 5 C. Najviša dnevna temperatura od 17 C do 22 C, na jugu oko 25 C, u višim predjelima od 13 C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Јutro promjenljivo uz umjerenu do pretežnu oblačnost. Tokom dana uz sunčane periode, a popodne i uveče oblačnije kada postoji mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Vjetar slab sjeverni. Najniža temperatura vazduha oko 13 C, a najviša dnevna oko 20 C.