latinica  ћирилица
15/09/2014 |  22:03 | Autor: BETA

Đorđević: Tek za 10 ili 20 godina bićemo svjesni uspjeha

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević po dolasku u Beograd kaže da će igrači i stručni štab tek za 10-20 godina shvatiti koliki su uspjeh napravili osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

"Zahvaljujem svim igračima i saradnicima koji su tvorci uspjeha. Oni će tek za 10-20 godina biti svjesni šta su uradili. Veliki je uspjeh donijeti srebro sa Svjetskog prvenstva", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu, prenosi Beta.

Košarkaši Srbije i stručni štab doputovali su u Beograd, sa Svjetskog prvenstva u španiji, gdje su u nedjelju uveče osvojili srebrnu medalju. Srbija je u Madridu utakmicu protiv SAD završila rezultatom 92:129. Košarkaše je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekalo nekoliko stotina navijača.

Zamjenik kapitena Miloš Teodosić rekao je da se srpska košarka vratila gdje joj je mjesto.

"Nevjerovatan je osjećaj, presrećni smo. Ostvarili smo sjajan uspjeh, vratili košarku tamo gdje joj mjesto. Na Svjetskom prvenstvu smo pokazali da je Srbija i dalje zemlja košarke", rekao je Teodosić.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zahvalio je igračima koji su reprezentaciji "dali dva mjeseca života".

"Dokazali smo da je Srbija zemlja košarke, ja im zahvaljuem na ogromnom trudu, hvala za dva mjeseca života. Poslije napornih sezona umjesto da se odmarate vi ste došli i trenirali i postigli veliki uspjeh" - rekao je Đilas i zahvalio Vladi Srbije što je zakupila avion i poslala ga do Španije.

"Kada smo išli odavde sami smo platili avion, a sada smo se vratili čarter letom" - dodao je on.

Potpredsjednik Kš Dejan Bodiroga rekao je da je ekipa napravila veliki uspjeh, i da su igrači pokazali kvalitet i patriotizam.