latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:01 | Autor: RTRS

Ponovo štrajk u Partizanu

Radnici FK Partizan, zaposleni u sportskom centru "Zemunelo", stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada.
Dragan Đurić - Foto: B92
Dragan ĐurićFoto: B92

Nezadovoljni obećanjem Uprave o dinamici isplate zaostalih zarada ukupno 40 zaposlenih u Partizanovom trening kompleksu u utorak obustavilo je rad, prenosi portal "Mocartsport".

Sastanak sa generalnim sekretarom Darkom Gruborom i članom Upravnog odbora kluba iz Humske 1 Brankom Ružićem, nije donio željeni dogovor.

Poslije toga radnici okupljeni u Samostalni sindikat zaposlenih riješili su da posegnu za radiklanim mjerama, tako da od utorka ujutro u Zemunelu štrajkuju radnici zaduženi za održavanje terena, portiri, kuvari, konobari, spremačice... Treneri mlađih kategorija još se nisu odlučili na ovaj korak, nagoviješteno je da će i oni u štrajk od 20. septembra.

Zaposlenima u Zemunelu Partizan duguje četiri plate, Uprava je na sastanku predložila da jednu i po uplati u petak ili ponedjeljak, još jednu i po do 15. oktobra.

Predstavnici Sindikata se sa tim prijedlogom nisu složili i pošto su obavijestili svoje saborce stupili su u štrajk. I to samo dva dana uoči susreta sa Totenhemom, pa ostaje da se vidi da li će predsjednik Dragan Đurić ili neko od rukovodilaca uspjeti da riješi problem do popodnevnih sati, za kad je zakazan trening ekipe Marka Nikolića.

Za razliku od Zemunela, zaposleni u Radnoj zajednici na stadionu u Humskoj rade normalno.