latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:53 | Autor: RTRS

Nakon 30 godina Trebinje renovira zgradu Hitne pomoći

Poslije više od tri decenije počeli su radovi na renoviranju prostorija trebinjske Hitne pomoći. Rekonstrukcija će se odvijati u nekoliko faza, a u prvoj fazi planirana je, prije svega, sanacija prostorija, kao i nabavka opreme.

Prvom fazom radova planirana je potpuna obnova prostorija Hitne pomoći. Rok za realizaciju projekta Kapitalna investicija Grada Trebinja za renoviranje Hitne pomoći je kraj mjeseca. Ukupna vrijednost radova je 50.000 maraka, a sredstva je obezbijedio Grad Trebinje.


Dok traju radovi, Hitna pomoć će biti izmještena u susjedne prostorije. Po riječima zaposlenih, nakon renoviranja, građani će imati mnogo bolju zdravstvenu zaštitu, podignutu na jedan viši nivo.

U Hitnoj pomoći Trebinje trenutno raspolažu sa dva polovna sanitetska vozila. Kako ističu nadležni, u narednom periodu pokrenuće inicijativu za nabavku novih vozila, jer u ovoj službi brzina jeste ono što pacijentima često spasava život.

Od osamdesetih godina prošlog vijeka u ovu službu praktično ništa nije ulagano. Prostorije kao i oprema su u prilično devastiranom stanju. Stoga je i planirano nekoliko faza rekonstrukcije, jer je neophodno da se uradi puno stvari. Po riječima nadležnih, poslije tri i po decenije i ovo je veliki pomak.