latinica  ћирилица
16/09/2014 |  16:48 | Autor: RTRS

Špirić: Svako radno mjesto zlata vrijedi

Borba za ekonomski rast je ono što treba Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, izjavio je Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, tokom posjete Kozarskoj Dubici.

Svako sačuvano radno mjesto "zlata vrijedi", a otvoreno radno mjesto - duplo više, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, koji je posjetio Fabriku poljoprivrednih mašina "Nova mehanika" iz Kozarske Dubice.
On se sastao sa rukovodsvom ovog preduzeća, koje je bilo u stečaju od 2009. do 2011. godine, nakon čega ga je kupilo preduzeće Kondić komerc i nastavilo proizvodnju.

Špirić je razgovarao i sa petnaestak privrednika iz Kozarske Dubice, predstavnika malih i srednjih preduzeća u kojima je zaposleno oko 650 radnika s ovog područja.

- Ovo je teško vrijeme u kojem je pravo čudo da su preduzeća na nogama. Došao sam ovdje da razgovaram sa privrednicima i da vidim šta to može da uradi nivo vlasti BiH, pogotovo za izvoznike, a šta očekuju od entitetskih vlasti - izjavio je Špirić.

"Nova mehanika" zapošljava 65 radnika.