latinica  ћирилица
17/09/2014 |  11:39 | Autor: RTRS

Poletan: Olimpijada krajnji cilj

Član Bokserskog kluba Slavija i kik-boks kluba Kruna, Sandro Poletan, nedavno je napravio sjajan rezultat i postao svjetski vice-šampion u kik-boksu, na prvenstvu održanom u italijanskom gradu Riminiju.

Na putu do finala, Poletan je savladao trojicu kik-boksera, dok je u finalu izgubio od ruskog takmičara, bodovnom odlukom sudija. Poletan, koji uz kik-boks trenira još i boks i džudo, tako je nastavio niz osvojenih medalja na velikim takmičenjima.

Prošle godine postao je prvak evrope u kik- boksu, a 2012. godine osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prenstvu u boksu. Poletan kaže da nije bilo lako doći do medalje u Riminiju.

"U osmini finala sastao sam se sa šampionom Evrope, Francuzom kojeg sam u savladao u teškom meču. U četvrtfialu sam se sastao sa odličnim borcem iz Hrvatske, a u polufinalu sa Rusom u žestokom meču. Njega sam savladao ali sam zadobio povrede koje su mi onemogućile stopostotni učinak u finalu", izjavio je Poletan. 

Sa Sandrom Poletanom radi nekoliko trenera, između ostalih i Željko Košpić, nekadašnji selektor bokserske reprezentacije Јugoslavije i trener olimpijskog šampiona Antona Јosipovća.

"Mnogi mu zamjeraju to što se paralelno bavi i boksom i kik-boksom, međutim ako uzmemo u obzir da su i braća Kličko isto tako bili i jako uspješni kik-bokseri, možemo zaključiti da je pred Sandrom blistava budućnost", dodao je Košpić. 

Za Sandra nema puno vremena za odmor. U oktobru očekuje ga evropsko juniorsko prvenstvo u boksu u Zagrebu, na kojem se nada jednoj od medalja.

Da bi upotpunio niz sportskih uspjeha i medalja, Poletan naglašava da mu je Olimpijada krajnji cilj.