latinica  ћирилица
17/09/2014 |  11:41 | Autor: B92

Gutijeres boluje od raka

Fudbaler Njukasla Honas Gutijeres otkrio je da mu je dijagnostikovan rak testisa i da trenutno ide na hemoterapiju u rodnoj Argentini.

Gutijeres je istakao da je na hemoterapiju krenuo poslije operacije koja je obavljena po otkriću tumora, koji je primijećen na pregledima krajem prošle gpdine.

“Kada mi je rečeno da imam rak, otišao sam kući u suzama. U maju 2013. godine osjetio sam jake bolove u testisu. Poslije pogrešnih dijagnoza, na jednom pregledu ultrazvuka je otkriven tumor. Došao sam ovdje i preuzeo na sebe sve troškove, iako imam važeći ugovor sa Njukaslom. Novac nije važan, najvažnije je moje zdravlje. Јednostavno sam morao da počnem hemoterapiju“, rekao je Gutijeres.

Gutijeres, koji je odigrao 22 utakmice u dresu reprezentacije Argentine, priznao je da su mu saigrači bili od velike pomoći.

“Ovo je najteži meč koji sam ikada odigrao. Počnete da razmišljate o važnim stvarima kada imate ovakav problem. Neki momci, kao Gabrijel Hajnce, mi daju snagu. Poslije operacije, rekao sam Laveciju, Demikelisu i Kolićiniju šta se desilo, zato što smo veoma bliski. Koloćini i ja smo igrali šest godina zajedno u Njukaslu, on mi je kao član porodice“, istakao je Gutijeres, “Odlučio sam da otkrijem sve ovo jer mislim da je ovo težak period za mene, ali nema ništa loše u tome. Ovakve stvari mogu da pomognu drugim ljudima“.

Argentinac je stigao u Maljorku u julu 2008. godine i postao je miljenik navijača kada je bio jedan od junaka titule u Čempionšipu u svojoj drugoj sezoni. Međutim, prošle sezone mu Alan Pardju nije davao priliku, zbog čega je drugi dio proveo na pozajmici u Noriču, u čijem dresu je posljednji meč odigrao u aprilu.