latinica  ћирилица
17/09/2014 |  17:16 | Autor: RTRS

Trojkama Rikanović uručeni pokloni

Ulica Branka Ćopića br. 12 u naselju Lončari, u opštini Donji Žabar, adresa je 18. trojki koje su rođene u Republici Srpskoj od 2006. godine. Na ovoj adresi žive šestomjesečni Јovan, Dragana i Gordana Rikanović.
Donji Žabar: Uručena pomoć trojkama - Foto: SRNA
Donji Žabar: Uručena pomoć trojkamaFoto: SRNA

Skromnu porodicu Rikanovića, prije četiri godine prvo je obradovao Petar, a sada su tu i trojke. Majci Savki, najvažnije da su bebe zdrave i da napreduju.

"Nije lako podizati četvoro djece. Takvo je vrijeme da je teško othraniti i jedno, jer su troškovi veliki, ali borimo se da djeci ništa ne nedostaje", rekla je Savka.

Brigu oko četvoro mališana, osim majke Savke i njenog supruga Dalibora, koji nema stalan posao vodi i baka Pelka.

Baka je rekla da im pomaže koliko god može i da joj ništa nije teško kada je o njima riječ. Istakla je da je najvažnije da su djeca zdrava, kao i da roditelji i ona vode stalnu brigu da najmlađima ništa ne nedostaje.

Ministarka porodice, omladine i sporta Nada Tešanović porodici Rikanović uručila kolica za trojke i 1.800 KM koje se isplaćuju u okviru projekta "Fond treće i četvrto dijete", kao i druge prigodne poklone. Tešanovićeva je podsjetila da se od 2006. godine do danas u Srpskoj rodilo 18, a da se ovih dana očekuje rođenje trojki u još dvije porodice.

"Nikada ne može biti višak djece, ali u situaciji kada jedino Banjaluka ima pozitivnu stopu prirodnog priraštaja, jasno je onda da nam je zadatak da povedemo računa o porodicama sa većim brojem djece", istakla je Tešanovićeva.