latinica  ћирилица
19/09/2014 |  15:44 | Autor: RTRS

U subotu promjenljivo

U subotu će u Republici Srpskoj ujutro i prijepodne biti promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu i po koji pljusak na sjeveru, dok će u većini ostalih predjela biti suvo.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Tokom dana se zadržava promjenljivo vrijeme uz mjestimične i povremene pljuskove, kojih će biti i na jugu gdje prolazno mogu dati obilniju kišu, od 10 do 20 litara po kvadratnom metru, lokalno i 40 litara. Popodne s grmljavinom češćom na istoku, sjeveru i dijelom u Krajini, gdje kiša može biti obilnija od 5 do 15 litara, lokalno i više od 30 litara.

Vjetar: ujutro jugozapadni postepeno u skretanju na zapadni, umjerene jačine. Pri grmljavini promjenljiv i pojačan, a na  jugu umjeren jugoistočni vjetar. Najniža temperatura vazduha od 11 C do 17 C, a u višim krajevima oko 8 C. Najviša dnevna temperatura od 21 C do 27 C, u višim predjelima od 19 C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU

Preovladavaće promjenljivo oblačno uz mogućnost perioda s kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Popodne češći pljuskovi i moguća grmljavina. Vjetar slab i promjenljiv, a tokom dana umjeren zapadni. Najniža temperatura oko 15 C, a najviša oko 27 stepeni Celzijusovih.