latinica  ћирилица
20/09/2014 |  14:54 | Autor: RTRS

Tadića na sastanak dovezao predsjednički kandidat Nešković

Kandidata za predsjednika Republike Srpske Ognjena Tadića danas je na sastanak u Gradišci sa predstavnicima Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske dovezao drugi kandidat za predsjednika Srpske, Mladen Nešković.

Na pitanje novinara upućeno Tadiću ko ga je dovezao u Gradišku na sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske odgovorio je da ga je dovezao Mladen Nešković, nezavisni kandidat za predsjednika Srpske.

"Riječ je o vrlo poštenom i sposobnom čovjeku", rekao je Tadić, dodavši kako se njegov vozač kandidovao kako bi spriječio krađu izbora.

Glas Srpske je objavio da će "SDS ući u izborne anale jer na predstojeće izbore izlazi sa tri kandidata za predsjednika Srpske", budući da se, osim Ognjena Tadića, kojeg je zvanično nominovao, za istu poziciju bore i članovi te stranke Mladen Nešković i Vladan Marković iz Istočnog Sarajeva.

Nešković je, prema pisanju Glasa Srpske, Tadićev lični vozač, a Marković je kao tjelohranitelj pratio Tadića i poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Darka Babalja.

Izvor "Glasa Srpske" iz Saveza za promjene, u kojem je SDS najveća stranka, kaže da je cilj da se ta stranka kandidaturom Neškovića i Markovića "dočepa" što više mjesta u biračkim odborima kako bi mogli manipulisati u korist Tadića.