latinica  ћирилица
20/09/2014 |  18:12 | Autor: sportske.net

Troicki se vraća na ATP turnire

Poslije odličnih igara na čelendžerima u Italiji i Republici Srpskoj, Viktor Troicki se otisnuo u Aziju i narednih nedjelja će probati da se izbori za ulazak u glavni žrijeb na ATP turnirima.
Viktor Troicki - Foto: sportskacentrala.com
Viktor TroickiFoto: sportskacentrala.com

Podsjećamo, nakon povratka zbog kazne, Troicki je igrao samo na jednom ATP turniru. Stigao je do četvrtfinala u Gštadu, zahvaljujući vajld kardu koji je dobio.

Na žalost to je bio i jedini vajld kard koji je dobio od povratka na teren. Morao je da igra kvalifikacije za čelendžere po Italiji, ali je i pored svega toga za nešto više od dva mjeseca stigao do 170. mjesta na ATP listi i sada već može da igra kvalifikacije za ATP turnire samo na osnovu rejtinga.

Ovog vikenda će probati da se izbori za glavni žrijeb na turniru u Šenženu u Kini.

Ovaj turnir se igra za nagradni fond od 590.000 dolara. Viktor je u kvalifikacijama i ne bi trebao da ima problema da se plasira u glavni žrijeb jer konkurencija nije najjača.

U prvom kolu je slobodan. U drugom igra protiv pobjednika duela Kineza Žua i Šveđanina Brunstorma koji nemaju renking. Јapanc Macui, tek 423. na svijetu bi mogao da bude najteži rival do glavnog žrijeba.