latinica  ћирилица
21/09/2014 |  06:57 | Autor: Agencije

Beograd: Održan turnir "Viner za djecu"

Poznate ličnosti na teniskim terenima Novaka Đokovića odigrale su turnir na kojem je prikupljeno više od 300.000 dinara za štampanje priručnika za roditelje.

U organiziji UNICEF i Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je turnir pod nazivom "Viner za djecu", kako bi se prikupio novac namijenjen štampanju oko 5.000 priručnika za roditelje "Šta je danas bilo u školi?".

Taj priručnik omogućiti roditeljima da uspostave kvalitetniji odnos sa svojom djecom i da zajedno sa školom aktivno učestvuju u svim pitanjima koja se tiču zaštite djece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Ta sportska manifestacija okupila je članove SAM, ali i rekreativce, ljubitelje tenisa, a podršku su dali Savo Milošević, Milan Kalinić, Igor Miklja, Milan Bošković, Ilija Kovačić i mnogi drugi.

"UNICEF je lider u oblasti sporta za razvoj. Uspostavljamo inovativna partnerstva sa sportskim organizacijama, sportistima i udruženjima koja imaju uticaj na opstanak, razvoj, obrazovanje i zaštitu djece i koja mogu da mobilišu resurse za djecu. Cilj ovogodišnjeg turnira je da pomognemo podizanje svijesti kod roditelja i djece o mehanizmima za sprječavanje nasilja", rekao je direktor UNICEF Mišel Sen Lo.

Najbolji teniser svijeta i ambasador UNICEF Novak Đoković istakao je da se sportom promoviše fer plej, timski rad i poštovanje protivnika.

"Djeci širom svijeta sport pomaže da unaprijede zdravlje - i tijelo i duh, podučava ih važnim lekcijama iz života o poštovanju, liderstvu i saradnji. Sport ih ohrabruje da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Sport nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", naglašava Đoković.

Izvršni direktor SAM Јelena Bulatović istakla je da je njena asocijacija uvijek spremna da podrži ovakve događaje, posebno kada su u pitanju edukacija djece i mladih, promocija zdravog života i porodičnih vrijednosti.

"Naši članovi nisu samo uspješni poslovni ljudi, već i društveno odgovorni menadžeri, koji brinu o dobrobiti generacija koje dolaze. Zato smo zahvalni UNICEF na pozivu da zajedno organizujemo ovaj turnir i mogućnosti da, kroz druženje i sport, podržimo štampanje publikacije", rekla je Bulatovićeva.