latinica  ћирилица
22/09/2014 |  11:23 | Autor: Agencije

Lampard: Ovo je izuzetno težak trenutak za mene

Frenk Lampard je poslije više od 200 golova za Čelzi postigao i pogodak za Mančester Siti protiv svoje bivše ekipe.

Dogodilo se to kada su bodovi već bili spakovani u kofer Žozea Murinja, ali da Mančester napusti samo sa jednim, pobrinuo se dugogodišnji ljubimac navijača Čelzija, Lampard - 1:1.

Andreas Širle postigao je gol za "plavce" iz prvog udarca u okvir DŽoa Harta u 71. minutu utakmice. U 84. minutu apsolutni šok za sve navijače Čelzija, a čini se i za samog Frenka Lamparda. Odlično je reagovao, pogodio mrežu Tiba Kurtoe, a onda stao.

Lampard je nakon utakmice rekao je da mu je teško poslije gola koji je postigao protiv Čelzija, tima u kojem je proveo 13 godina.

"Uh, izuzetno težak trenutak za mene, poslije 13 sjajnih sezona u Čelziju. Svakako da nisam očekivao da se nađem na terenu, a još manje da se upišem u strijelce", rekao je Lampard.

"Osjećanja su mi pomiješana. Ali, isto tako, bilo bi jako neprofesionalno s moje strane da nisam ušao na teren da maksimalno odradim svoj posao".

Navijači "plavaca" se još uvijek nisu pomirili sa činjenicom da je legenda njihovog kluba postala član drugog tima iz Premijer lige, a teško je i zamisliti kako se osjećaju poslije gola kojim je Frenk donio remi "građanima". Frenk je ostao veliki, pa nije slavio pogodak, uz evidentnu "knedlu u grlu".

"Navijači Čelzija su mi skandirali ime, i pjevali pjesme koje su mi posvetili. Bio je ovo jako emotivan dan za mene. Prvi dan u kom nisam znao šta želim kada sam se probudio. Nisam očekivao da se na ovaj način oprostim od navijača mog kluba", dodao je Lampard, koji se najprije pozdravio sa navijačima Sitija, a onda proveo nekoliko minuta u oproštaju od navijača iz Londona.