latinica  ћирилица
22/09/2014 |  16:09 | Autor: SRNA

Otklonjene nejasnoće u vezi sa sukobom interesa

Savjet ministara BiH utvrdio je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Savjetu ministara BiH, koji će Ministarstvo pravde dostaviti Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje po hitnoj proceduri radi usklađivanja Zakona o Savjetu ministara BiH i ranije usvojenog Zakona o sukobu interesa.
Savjet ministara BiH - sjednica - Foto: SRNA
Savjet ministara BiH - sjednicaFoto: SRNA

Izmjenama i dopunama tog zakona ubuduće će nadležno tijelo, koje imenuje Parlamentarna skupština BiH, odlučivati o sukobu interesa umjesto Centralne izborne komisije BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH nakon vanredne sjednice.

Dopunama zakona određeno je da će nadležno tijelo obavljati poslove u vezi s postojanjem propisanih uslova za imenovanje predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara.

Na ovaj način je ispoštovan zaključak Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kojim je od Savjeta ministara zatraženo da najkasnije do 24. septembra budu dostavljene izmjene propisa u vezi sa otklanjanjem nejasnoća u vezi sa sukobom interesa.

Savjet ministara BiH utvrdio je i Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija BiH, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Turske.