latinica  ћирилица
25/09/2014 |  07:00 | Autor: RTRS

Šćekić: Nadam se da ću ostati u Igokei

Marko Šćekić novo je pojačanje Igokee.

U razgovoru za RTRS, Marko je otkrio kako je došlo do realizacije saradnje sa timom iz Aleksandrovca.

"U toku ovog ljeta imao sam neke ponude, međutim, nisam uspio da postignem dogovor sa timovima. Zainteresovana je bila i Igokea, ostvarili smo kontakt i počeo sam sa njima da treniram. Našli smo zajednički jezik. Dogovorili smo se za narednu sezonu da sam slobodan igrač ukoliko u mjesecu oktobru za mene stigne neka inostrana ponuda. Јa se nadam da ću ostati u Igokei. Zadovoljan sam radom, imaju dobar tim i mislim da nas čeka jedan uspješna sezona.

Teško je očekivati da se ponovi sezona kada je Igokea bila prva u ABA ligi. Koja su realna očekivanja u narednoj sezoni?

"Realnost je danas dosta drugačija. Budžet kluba je znatno smanjen i samim tim je igrački kadar slabiji nego te godine kada je Igokea bila prvak. U svakom slučaju, gledaoci mogu očekivati dobru košarku. Protiv svih ekipa ćemo ići na pobjedu, kako na domaćem terenu, tako i u gostima. Nećemo se predavati i mislim da će sezona na kraju biti uspješna. Ne mogu sa sigurnošću reći da li ćemo završiti u plej-ofu, ali realno je očekivati da takmičenje završimo na sredini tabele i cilj je da se ostane u ABA ligi i sljedeće godine".

ABA liga je izuzetno jaka ove godine. Tu su Crvena zvezda, Partizan, Cedevita i Budućnost. Ko je po vama favorit za osvajanje titule ove godine?

“Ove četiri ekipe će se vjerovatno plasirati u plej-of. Po meni Crvena zvezda i Cedevita imaju trenutno najkvalitetnije ekipe. Partizan ima manjih problema sa registracijom igrača i iskreno se nadam da će taj problem uskoro riješiti. Sasvim sigurno, te četiri ekipe pretenduju na titulu.

Uskoro počinje Svjetsko prvenstvo za košarkašice. Koliko generalno pratite žensku košarku i koliko ste upoznati sa timom Srbije?

"Žensku košarku pratim slabije, iz razloga što su rijetki prenosi na televiziji. Drago mi je da sada gledaoci mogu pratiti Svjetsko prvenstvo na televiziji Republike Srpske. Poznajem nekoliko igračica iz tima Srbije. Neke su igrale u Novom Sadu dok sam ja bio u Vojvodini i mislim da su kvalitetne i da će daleko dogurati na ovom prvenstvu. Izdvojio bih sestre Dabović, pogoto Milicu koja je veoma talentovana i mislim da će se ona izdvojiti od ostalih.

 

 

Ostaje nam da se vidimo hoće li Marko Šćekić ostati u Igokei, kako bi ga ponovo gledali pod našim koševima.