latinica  ћирилица
25/09/2014 |  07:04 | Autor: Večernje novosti

Vujošević: Priče oko Kaningema su neistinite

Trener Partizana NIS Duško Vujošević demantovao je napise medija da je crno - bijele odbio NBA igrač DŽared Kaningem.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

"Apsolutna neistina kojom u javnosti pokušava da se stvori slika da je to kao naš neki poraz. Sa druge strane, agenti pokušavaju da pominjanjem Partizana podignu vrijednost svojih igrača. Nedavno su mediji pisali da Dangubić nije došao zbog novca, što je takođe neistina, jer u priči sa njim nismo ni došli do faze o finansijama", rekao je Vujošević za 'Večernje Novosti'.

Vujošević uporedo sa vođenjem ekipe posmatra i tržište kako bi pojačao tim pred početak sezone, do koje je ostalo manje od deset dana.

"Vidjećemo da angažujemo bar još jednog igrača, pratimo situaciju na tržištu, ali ne možemo da reagujemo dok ne skinemo blokadu BAT. Partizan, formalno, duguje Klobučaru, ali nije moralno da potražuje toliki novac koji nije zaradio, već je ta suma proizvod prevare njegovog agenta", pojasnio je Vujošević.

Partizan je prošle nedjelje učestvovao na turniru u francuskom Monpeljeu, gdje je poražen u finalu.

"Poziv na turnir i aplauzi na utakmicama pokazali su veliko poštovanje francuskih ljubitelja košarke prema Partizanu, našem načinu rada, razultatima, kao i za sve što je klub učinio za razvoj njihovih igrača, ali i košarke uopšte", sumira utiske Duško Vujošević, istakavši zadovoljstvo i samim dešavanjima na parketu. "U finalu smo bili bez Milutinova, koji osjeća bolove u leđima, sa Tepićem koji se vraćao povrijeđen i Murićem koji se uklapa. Ali, dobro smo odigrali 40 minuta protiv tima iz Vilerbana, koji je samo dan ranije pobijedio Katalonce".

Aktuelnog prvaka Srbije u petak očekuje prvi od dva duela sa Emporio Armanijem, od kojih će prvi biti otvoren za publiku.

"U goste nam dolazi italijanski prvak i jedan od najtrofejnijih tamošnjih klubova. Vjerujem da će publika doći u velikom broju da zajedno “otvorimo“ sezonu. Kada već pominjem publiku, takođe vjerujem da će kupovinom sezonskih ulaznica pomoći klubu u teškoj finansijskoj situaciji, ali i da će biti podrška mladom timu koji će spreman dočekati sezonu. U trenutku kada je srpska nacionalna košarka ostvarila izvanredan uspjeh na svetskom nivou, i kada se s razlogom poziva na vrednovanje tih rezultata, vjerujem da će se i višegodišnji uspjesi Partizana poštovati", završio je Vujošević priču za Novosti.