latinica  ћирилица
25/09/2014 |  12:06 | Autor: TANЈUG

Vučić: Oko 28 miliona evra isplaćeno za poplave

Premijer Aleksandar Vucić izjavio je danas da je oko 28 miliona evra uplaćeno ljudima koji su pretrpjeli štete u poplavama koje su proljetos zadesile Srbiju.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je u pitanju ogroman novac, da je uplaćen ljudima koji su pretrpili nesreću i dodao da ne misli da je to riješilo sve probleme, ali da je to ono što je država mogla da učini.

Kako je naveo, najviše kuća treba da bude sagrađeno u Kupnju, a zatim i u Valjevu, Svilajncu... riječ je o 215 pravosnažnih rješenja sa imenom i prezimenom, pri čemu će u Krupnju i Valjevu gradnja početi već sutra, a sljedeće nedjelje i u drugim mjestima i sve će, kako je rekao, biti urađeno u najkraćem roku.

Vučić je, kaže, zadovoljan što je sve urađeno transparentno, bez trunke korupcije, otvoreno, neskriveno i dodao da će obići istok Srbije koji je stradao u septembarskim poplavama i dodao da će država i tamo pomoći koliko god to bude moguće.

Beograd očekuje Putina na proslavi oslobođenja

Na proslavi oslobođenja Beograda 16. oktobra očekuje se da će biti prisutan i predsjednik Rusije Vladimir Putin, a konačnu potvrdu njegovog dolaska imaćemo u utorak ili srijedu, izjavio je Vučić.

On je rekao da se 16. oktobra očekuje dolazak u Beograd velikog broja visokih zvanica, među njima i Putina, dodajući da će Srbija umjeti da proslavi godišnjicu Velikog rata na najbolji mogući način.

"Ponosimo se borbom protiv fašizma i nećemo ni od koga da krijemo niti da se stidimo što smo pobijedili fašizam u Srbiji. Time smo se ponosili i time ćemo se uvijek ponositi", rekao je Vučić.