latinica  ћирилица
25/09/2014 |  12:21 | Autor: SRNA

Јovičić: Postavićemo "spomenik policajcu"

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je da je MUP Srpske pokrenuo inicijativu za utvrđivanje broja poginulih u službi bezbjednosti od 1946. godine na prostoru bivše Јugoslavije i postavljanju spomen - obilježja.
Radislav Јovičić - Foto: Glas Srpske
Radislav ЈovičićFoto: Glas Srpske

"Želimo da utvrdimo koliko je na prostoru bivše Јugoslavije onih, koji su časno poginuli za službu i državu, a da na osnovu tog broja podignemo i `spomenik policajcu`, kako ćemo ga vjerovatno zvati", rekao je Јovičić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da bi spomenik bio bez obilježja nacionalne ili državne pripadnosti i da bi najvjerovatnije trebalo da bude postavljen u Banjaluci.

Јovičić je dodao da aktivnosti u vezi sa ovom inicijativom vodi Uprava za policijsko obrazovanje MUP-a Srpske za teritoriju cijele BiH i svih zemalja koje su nastale raspadom bivše Јugoslavije.

"Samo na ovim prostorima imamo mnogo spomenika, a mi smo došli na ideju da podignemo `spomenik policajcu` koji je uvijek na braniku otadžbine i čiji je život uvijek na ivici", rekao je Јovičić.