latinica  ћирилица
25/09/2014 |  16:19 | Autor: RTS

Potjera za Erikom Frejnom, tragom "bijele Drine"

Najtraženija osoba u Pensilvaniji, Erik Frejn, nekoliko puta je viđen u poslednjih nekoliko dana, ali policija ne uspijeva da mu se približi. Za sobom ostavlja tragove: pelenu i praznu paklu cigareta "drina", saopštila policija.

Policija već 13 dana pretražuje planine Pokono u Pensilvaniji pokušavajući da uhvati misterioznog Erika Frejna, koji je iz zasede ubio jednog i ranio još jednog policajca. 
Policijski zvaničnici prethodnih nekoliko dana nisu imali šta da kažu javnosti, ali su u srijedu uveče saopštili da je Erik Frejn viđen u nekoliko navrata, kao i da je za sobom, čini se namjerno, ostavio nekoliko tragova.

"I dalje nalazimo njegovo tragove i stvari koje je sakrio... Pronašli smo srpske cigarete i upotrebljene pelene", rekao je potpukovnik DŽordž Bivens.

Bivens je, takođe, rekao da je Frej viđen u nekoliko navrata, ali sa velike udaljenosti, pa policajci nisu mogli ništa da urade.

FBI ga je stavio na listu deset najtraženijih ljudi u SAD, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Frajna predstavlja to što je pobjegao u planine Pokono, brdovit i šumovit dio Pensilvanije u kojem je policijska potjera suočena sa ozbiljnim problemima.

Ipak, policija tvrdi da je nadomak Erika Frejna tokom potjere pronađena i automatska puška iz koje je, navodno, ubijen policajac Dikson. Frejn je još uvek naoružan, tvrde lokalne vlasti, najverovatnije snajperskom puškom.

Optužen je za ubistvo i pokušaj ubistva. Smrtonosne povrede u njegovom napadu zadobio je policajac Brajan Dikson, dok je Aleks Daglas poslije operacije počeo da se oporavlja.