latinica  ћирилица
25/09/2014 |  19:38 | Autor: sportske.net

Crveno-bijeli na -110 stepeni celzijusa

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se u Istanbulu gdje ih u petak očekuje poslednja utakmica na pripremnom turniru pod nazivom "Glorija Kup".
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

Nakon poraza od CSKA i Fenerbahčea izabranici Dejana Radonjića danas su dobili slobodan dan a dio stručnog štaba i prvotimaca iskoristio je priliku da ode u posjetu medicinskom kompleksu klinike Adžibadem.

Posebnu atrakciju u ovom velelepnom objektu predstavlja hladna soba u kojoj se temperatura spušta na navjerovatnih -110 stepeni celzijusa.

"Ona služi za brži i bolji oporavak poslije napornih treninga i za oporavak od različitih povreda. Sastoji se od dvije prostorije, u prvoj je temperatura -50 stepeni i ona služi za adaptaciju. Posle minuta provedenog u njoj automatski se otvaraju vrata druge prostorije u kojoj je temperatura -110 stepeni u kojoj sportisti provode samo dva minuta. Sve to dovodi do naglog poboljšanja cirkulacije i to kroz čitavo tijelo, a ne samo lokalno što se postiže stavljanjem leda. Poslije ovog tretmana osjećaj je izvanredan" objasnio je fiziterapeut Crvene zvezde Telekom.

Priliku da se uvjere kako izgleda boravak u hladnoj sobi imali su Branko Lazić, Nikola Rebić, Stefan Јović i Đorđe Kaplanović koji su poslije svega svoje iskustvo podijelili sa onima koji neće biti u stanju da ga sebi priušte.

"Veoma ledeno. Prvi minut je bio ok, ali svaki naredni sekund je bilo sve hladnije i sve teže. Uspjeli smo da izdržimo nekako ta dva minuta, ali sam siguran da bi poslije toga bilo nepodnošljivo" rekao je Branko Lazić.

Zanimljivo je da su košarkaši crveno-bijelih na ovako niskim temperaturama bili bez odjeće, sa štitnicima za uši, specijalnim maskama za usta u nos, uz rukavice i papuče.

"Vrlo neobično iskustvo. Ali, kako su nam rekli, tek za sat vremena ćemo osjećati sve blagodeti ovog tretmana" zaključio je novajlija Stefan Јović.

Posljednju utakmicu na "Glorija Kupu" u Istanbulu košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju u petak protiv Anadolu Efesa koji će u narednoj sezoni sa klupe voditi Dušan Ivković a dio tima biće i Nenad Krstić.