latinica  ћирилица
25/09/2014 |  20:49 | Autor: Agencije

Sedam najzlokobnijih teorija zavjere na internetu

Svi znamo za teorije zavjere. Međutim, ljudi koji šire te ideje obično ne mogu i da ih dokažu, ali to postaje manje važno kada se u cijelu priču uključi i internet.

DŽordž H.V. Buš je bio Nacista čiji cilj je bio uništenje SAD

Sudeći po internet folkloru, DŽordž Buš stariji je zapravo bio nacistička marioneta na misiji da uništi SAD. DŽordž Šerf, kako je tada bio poznat, je navodno usvojen od strane Preskota Buša dok je još bio tinejdžer prije Drugog svjetskog rata. Sve ostalo je istorija, to jest, ukoliko u ovoj teoriji ima i zrnca istine, u šta sumnjamo.

Iran je ubio Majkla DŽeksona

Smrt Majkla DŽeksona – tragičan incident ili nešto mnogo zlokobnije? Za sve one koji svuda oko sebe vide teorije zavjere, sasvim sigurno je ovo drugo. Pojedini spekulišu da je kralja popa zapravo ubila vlada Irana kako bi skrenula pažnju sa protesta protiv predsjednika, Mahmuda Ahmadinedžada. Dokaz: “Michael Jackson RIP“ zamjenio je “#iranelection“ kao top trend na Tviteru odmah nakon smrti Majkla DŽeksona 2009. godine. Ako volite dobre zavjere, ovo je jedini dokaz koji vam je potreban.

SAD su na ivici Drugog građanskog rata i vlasti znaju sve o tome

Nacionalna bezbjednost je navodno kupila 450 miliona metaka, širom zemlje su uspostavljeni tajni koncentracioni kampovi, a na polju u DŽordžiji nalazi se velika gomila plastičnih mrtvačkih kovčega.

Drugi svjetski rat je namješten

Kao i većina drugih globalnih događaja, Drugi svjetski rat su namjestili iluminati i mediji kako bi nas sve uplašili do tačke potpune poslušnosti. Ili tako barem misli Dejvid Ričards koji tvrdi da se “zvanična priča o Drugom svjetskom ratu ruši poput kule od karata“ ukoliko je malo detaljnije istražimo.

Živimo u vremenskoj kocki

Princip iza ove vremenske kocke je iznenađujuće prost: svaki dan je zapravo sačinjen iz četiri dana koji se dešavaju u isto vrijeme. Objašnjenje DŽina Reja od 8.000 riječi sakriveno od nas međutim nije toliko prosto. Rej, bivši električar, opisuje sebe kao “najmudrijeg čovjeka“ na planeti, tako da jednostavno moramo da mu vjerujemo na riječ.

Zemlja je šuplja

Sve što znamo o geografiji je pogrešno: Zemlja je zapravo šuplja i predstavlja dom skrivenoj civilizaciji. Sudeći po teorijama zavjere, svi vanzemaljci su zapravo posjetioci iz ovih gradova u centru naše planete. Međutim, postoji i malo modifikovana verzija ove teorije koja tvrdi da su Nacisti naselili centar Zemlje nakon Drugog svjetskog rata. Vrlo je teško procjeniti koja od ove dvije teorije je više vjerovatna.

Internacionalni aerodrom u Denveru predstavlja sjedište novog svjetskog poretka

Magazin Tajm proglasio je ovaj aerodrom najbolje vođenim u SAD 2002. godine. Ovaj aerodrom je takođe, sudeći po nekima, i sjedište novog svjetskog poretka – ukoliko ste član tajne elite koja želi da stvori globalnu vladu, vjerovatno želite da vaše sjedište bude blizu nekog putnog čvorišta. Murali umjetnika Lea Tanguma na aerodromu nalaze se u samom centru zavjere s obzirom na to da mnogi tvrde da njegovo djelo “Mir i harmonija sa prirodom“ predskazuje uništenje civilizacije.