latinica  ћирилица
26/09/2014 |  08:15 | Autor: RTRS

Radmanović danas govori u UN

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović obratiće se danas učesnicima 69. Generalne skupštine UN u okviru debate Razvojni program i budućnost svijeta poslije 2015.godine.
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom - Foto: SRNA
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović sa generalnim sekretarom UN Ban Ki MunomFoto: SRNA

Radmanović se sinoć u Njujorku sastao s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom gdje mu je prenio  da se u BiH dosta teško, ali hrabro nose sa posljedicama poplava, jer nedostaju sredstava koja su obećana na donatorskoj konferenciji u Briselu.

Sagovornici su izrazili nadu da će u skorijoj budućnosti doći do realizacije obećanja iz Brisela, koja bi bar djelimično mogla da poprave stanje prouzrokovano ovom prirodnom nepogodom, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Razgovarajući o aktuelnoj situaciji u BiH i predstojećim izborima, Radmanović i Ban Ki Mun su konstatovali da se izborni proces odvija u skladu sa demokratskim principima i načelima koja se baštine u EU, kao strateškom cilju BiH.

Na kraju sastanka, održanog u okviru zasjedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, sagovornici su podržali fond za izgradnju mira i druge inicijative UN koje za cilj imaju promovisanje mira u čitavom svijetu.

Radmanović je prisustvovao izložbi „Rimski imperatori na tlu Srbije“ koju je otvorio predsjednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić.