latinica  ћирилица
27/09/2014 |  11:07 | Autor: B92

I Monako pod istragom UEFA

Poslije Liverpula i Intera, Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu i protiv Monaka zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.

Informaciju o pokretanju istrage potvrdio je klub iz Kneževine.

Krovna evropska kuća fudbala objavila je da je Monako jedan od sedam klubova koji je zabilježio deficit od blizu 45 miliona evra, za period između 2011. i 2014. godine.

Ipak, ekipa koja se takmiči u francuskoj ligi znatno je smanjila rashode ovog ljeta, najviše zbog razvoda vlasnika Dmitrija Ribolovljeva, što predstavlja početni rezultat pravila o FFP.

“Nakon objavljivanja istrage UEFA u četvrtak o finasijskom fer-pleju, među onima čiji je deficit iznad dozvoljene granice uračunat je i Monako. Klub želi da pojasni da je ovo obavještenje normalno i da je predvidio ovakve mjere. To još jednom potvršuje promjenu investicione strategije kluba, kako bi pozitivno odgovorili standardima zahtevanim finansijskim fer-plejom. Monako će dostaviti dodatne informacije i poštovati pravila utvrđena od Evropskog tijela“, stoji na sajtu ‘Kneževa’.

Prošle godine Monako je potrošio mnogo novca, pa su na stadion "Luj drugi" stigli Radamel Falkao, Hames Rodriges, ali su obojica godinu dana kasnije napustili klub.

Najveći rival Monaka u Francuskoj – Pari Sen Žermen, morao je zbog kršenja pravila o FFP da smanji broj prijavljenih igrača za Ligu šampiona na 21.