latinica  ћирилица
28/09/2014 |  08:08 | Autor: RTRS

Laktaši: Građani biraju načelnika opštine

U Laktašima se održavaju prijevremeni izbori za načelnika opštine. Na biralištima koja su otvorena jutros u 7 časova, birači će moći glasati sve do 19 časova.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine održavaju se i u Srebreniku u Federaciji BiH. U ovoj opštini registrovano je 37.895 birača, od kojih na redovnim biračkim mjestima 37.623, u odsustvu 146 i izvan Bosne i Hercegovine 126 birača.

Na prijevremenim izborima stanovnici Laktaša biraju novog čelnog čovjeka opštine. Na osnovu potvrde Centralne izborne komisije u BiH u opštini Laktaši pravo glasa na izborima za načelnika opštine imaće 31.482 građanina. Većina građana je potvrdila da je spremna da izađe na biračka mjesta.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

Na teritoriji ove opštine otvoreno je 49 redovnih biračkih mjesta, a obezbijeđenma su i dva mobilna tima.

Milkica Đaković, predsjednica OIK Laktaši, navela je da će građani moći da izađu na izbore na 49 redovnih biračkih mjesta, dok će dva mobilna tima obići ukupno 38 građana sa posebnim potrebama koji su zahtijevali da glasanje obave na taj način.

Kako je saopšteno iz Opštinske izborne komisije, svim stanovnicima koji se na biračkom mjestu zateknu do 19 časova biće omogućeno glasanje i poslije ovog roka.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je prijevremene izbore za načelnika opštine Laktaši, nakon što je načelnik Milovan Topolović /SNSD/ dao ostavku na tu funkciju.