latinica  ћирилица
28/09/2014 |  09:15 | Autor: B92

Maljkovićeva zadovoljna otvaranjem SP

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je da je prezadovoljna igrom svojih igračica na startu Svjetskog prvenstva u Turskoj.

Podsjećamo, Srbija je na otvaranju šampionata deklasirala Angolu sa 102:42 u Istanbulu, a u drugom kolu je čeka susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Vidjelo se na terenu koliko smo se spremali za ovaj meč. Angola nam nigdje nije zadavala probleme, ili ih je bilo vrlo malo. Zaustavili smo njihov skok u napadu, što im je glavno oružje. Svaka djevojka koja je igrala se upisala u strijelce, ali je najvažnije da se svaka borila u odbrani od početka do kraja", rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je istakla da su njene izabranice igrale kao pravi tim u duelu sa Angolom.

"Svjetsko prvenstvo je otvoreno na lijep način. Tražila sam od igračica da budemo tim, da igramo svoju igru do kraja bez obzira na rezultat. To smo i uradili. Sada treba da se spremamo za Kinu i probamo da je pobijedimo, iako je ona za klasu iznad nas", rekla je Maljkovićeva.

Pobjedom nad Angolom, srpske košarkašice su obezbijedile plasman u narednu fazu, a u grupi je očekuju još susreti sa Amerikankama i Kineskinjama.