latinica  ћирилица
01/10/2014 |  16:04 | Autor: SRNA

Trebinje: Fudbalski teren za djecu sa posebnim potrebama

U okviru OŠ "Јovan Јovanović Zmaj" u Trebinju danas je za djecu i omladinu sa posebnim potrebama otvoren fudbalski teren, čija je vrijednost 100.000 KM.
Trebinje - Osnovna škola "Јovan Јovanović Zmaj" - Foto: SRNA
Trebinje - Osnovna škola "Јovan Јovanović Zmaj"Foto: SRNA

- Praksa je pokazala da se sa djecom sa posebnim potrebama najbolje radi kroz sportske aktivnosti, muziku i crtanje, te da je to za njih i najbolja terapija - kaže predsjednik trebinjskog Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" Mijat Šarović.

- Otvaranjem ovog terena, stvoreni su uslovi da djeca sa poteškoćama u razvoju imaju prostor gdje mogu bezbijedno da se igraju, ali i druže sa osnovnicima iz škole, jer je teren namijenjen da ga koriste osnovci do 4. razreda - kaže Šarović.

On je istakao da je ovo prilika da sva djeca budu zajedno, a ne jedni pored drugih, te zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Projekat je realizovala UEFA u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH, koji je izdvojio 70.000 KM, a ostatak sredstava obezbijedili su HE na Trebišnjici, lokalna zajednica, privrednici i udruženja sa područja grada.

Koordinator za stadione i infrastrukturu u FS BiH Nihad Hodžić rekao je da osmijesi na licima djece govore da projekat ima svrhu i opravdanje i da treba biti nastavljeno sa ovakvim aktivnostima.

Udruženje "Sunce nam je zajedničko" ima 108 članova.