latinica  ћирилица
02/10/2014 |  12:07 | Autor: RTRS

Ljajiću nema mjesta zbog svađe sa Ivanovićem?

Beogradska štampa otkriva pozadinu odluke selektora Advokata da ofanzivca Rome Adema Ljajića ne zove u reprezentaciju.

Adem Ljajić bio je "na ledu" kod prethodnog selektora Siniše Mihajlovića jer nije htio da pjeva himnu. Neće igrati ni kod Dika Advokata, što je Holanđanin u srijedu i potvrdio.

Iako je aktuelni selektor "orlova" uskratio novinare za konkretan razlog takvog stava i te odluke, dnevnik "Blic", otkrio je u izdanju za četvrtak zašto Ljajić i dalje neće igrati za državni tim. Glavni razlog je igračev karakter.

"Јasno je da je taj mentalitet pokazao na treninzima i na meču sa Francuskom, a on je zapravo najviše zasmetao najiskusnijim igračima, predvođenim kapitenom Ivanovićem. Među njima je došlo do sukoba u svlačionici poslije meča. Ivanović je Ljajiću zamjerio da previše solira, ne samo na meču, nego i na treninzima, na šta je Ljajić imao spreman odgovor, pa je došlo do izuzetno zategnute situacije, koja na sreću nije eskalirala", iznosi taj list.

Prema pisanju "Blica", Ivanović je poslije utakmice, zajedno sa Aleksandrom Kolarovim, tražio sastanak i sa predsjednikom FSS Tomislavom Karadžićem.

"Na sastanku je glavna tema bio očajan teren, ali je iznio i nezadovoljstvo Ljajićem. Selektor Advokat je poslije svega toga odlučio da odstrani Ljajića, smatrajući da mu remeti atmosferu u timu, ali i da mu igrački nije neophodan", objašnjeno je.

Selektor Advokat rekao je o Ademu:

"On je dobar igrač, ali ima drugačiji mentalitet od onog koji ja želim".