latinica  ћирилица
02/10/2014 |  16:38 | Autor: SRNA

Povećanje saobraćajne kulture kod djece

Na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva u toku je realizacija projekta u kojem, između ostalih, učestvuju i pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, a čiji je cilj razvijanje povjerenja najmlađe populacije u policijske strukture BiH, te povećanje svijesti o sabraćajnoj kulturi.
Đaci - Foto: ilustracija
ĐaciFoto: ilustracija

U projektu Asocijacije pod nazivom "Igrajmo se i učimo o saobraćaju", čiji je cilj povećanje nivoa saobraćajne kulture kod djece i dodatna izgradnja međusobnog povjerenja građana i policije, učestvuju i članovi Sekcije Međunarodne policijske asocijacije IPA za BiH.

Iz Sipe je saopšteno da se projekat, čiji su korisnici djeca školskog uzrasta na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva, ove godine provodi tako što se djeci u školama, kroz druženje i igru, drže predavanja o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i dijeli promotivni materijal u vidu slikovnica.

Pripadnici Sipe, zajedno sa kolegama iz Granične policije BiH, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Osnovnu školu "Sveti Sava" u Istočnom Sarajevu, a ranije su bili u posjeti Trećoj osnovnoj školi na Ilidži.

Navedene aktivnosti biće nastavljene, dodaje se u saopštenju.