latinica  ћирилица
15/10/2014 |  08:50 | Autor: TANЈUG

Anđelković: Incident u Humskoj zbog posjete Putina

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je u ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija umiješana albanska država i neki zapadni centri moći iz EU i da je to u vezi sa najavljenom posjetom predsjednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.
Dragomir Anđelković - Foto: RTRS
Dragomir AnđelkovićFoto: RTRS

Anđelković je, u Јutarnjem programu RTS-a, ocijenio da nije riječ ni o kakvom incidentu, nego da su to sistematično isplanirali i sproveli oni koji ne žele da Putin posjeti Beograd, koji ne žele stabilnu Srbiju.
On je ukazao da je riječ o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vrijeđanja nacionalnog ponosa.
"Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vrijeđa i samog premijera", upitao je Anđelković.
On je ukazao da, s druge strane, niko neće albanske političare "prozivati zbog ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije".
Anđelković je izrazio uvjerenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocijenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprinijeti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama.