latinica  ћирилица
15/10/2014 |  09:03 | Autor: sportal.rs

Zvezda pozvala navijače na fer navijanje protiv Galatasaraja

Crvena zvezda Telekom pozvala je navijače da se ponašaju fer i sportski, i da ne uništavaju inventar beogradske "Arene" tokom utakmice protiv Galatasaraja u Evroligi.

 Duel dvije ekipe na programu je u četvrtak od 20.45.

"Sva šteta koja bude načinjena doći će na naplatu na adresu kluba. Pozivamo navijače da pokažu odgovornost i ljubav prema Crvenoj zvezdi i po ko zna koji put naprave ambijent za pamćenje", saopštila je Zvezda.

Crveno-bijeli su apelovali na navijače i da ne vrijeđaju protivnika, ne ubacuju predmete na teren, da ne upotrebljavaju lasere i protehnička sredstva. Kako se navodi, Evroliga je u značajnoj mjeri pooštrila diciplinski pravilnik i svaki i najmanji incident mogao bi skupo da košta klub. Zvezda je saopštila da za utakmicu vlada ogromno interesovanje, kao i da su prisutne velike gužve na biletarnicama.

Utakmica između Zvezde i Galatasaraja u prvom kolu Grupe D Evrolige počeće u četvrtak u 20.45 časova, a ulazi u halu biće otvoreni dva i po sata ranije.

"Činjenica da je duel između crveno-bijelih i tima iz Istanbula proglašen derbijem kola od strane Evrolige jasno je da se u Areni očekuje još jedan košarkaški spektakl", navodi se u saopštenju.

Zvezda je najavila da će biti sprovedene opsežne mjere bezbjedosti i pozvala je navijače da u dvoranu dođu ranije, kako bi se izbjegle gužve. Na ulazima u Arenu biće organizovana rigorozna kontrola, a oduzimaće se svi tvrdi predmeti i metalni novac. Na svim ulazima biće postavljene providne kutije Crvenog krsta pa će sve kovanice biti poklonjene u humanitarne svrhe.