latinica  ћирилица
15/10/2014 |  09:21 | Autor: RTRS

Evrokup: Partizan kreće iz Viljnusa

Košarkaši Partizana igraju u Viljnusu od 18.30 časova protiv Lijetuvos Ritasa, utakmicu prvog kola grupe E Istočne konferencije Evrokupa.

Igrači Duška Vujoševića poslije 13 uzastopnih godina u Evroligi, ove sezone igraju u Evrokupu.

Podsjećamo, Evrokup se od ove sezone igra u novom formatu. 36 klubova podijeljeno je u dvije konferencije, Istočnu i Zapadnu, a u svakoj konferenciji su tri grupe sa po šest ekipa.

Trener crbno-bijelih Duško Vujošević rekao je da je Lijetuvos Ritas favorit u predstojećem meču u prvom kolu.

"Ritas je favorit u toj utakmici. Iza toga je utakmica sa Olimpijom i za očekivati je da Partizan na sljedeća dva gostovanja zabilježi dva poraza. Očekujemo da Partizan pruži maksimum, kroz jaku odbranu i nesebičnu igru, ali je za očekivati da u ovakvom stanju zabilježimo poraze", - rekao je Vujošević, a prenio sportal. 

Da Partizan očekuje teško gostovanje u Litvaniji naglasio je i kapietn crno-bijelih Milenko Tepić.

"Očekuje nas početak Evrokupa, jako teško gostovanje dobroj ekipi Ritasa. Јa sam prvi dio prošle seozne bio tamo. To je jako dobro organizovan klub koji ima ambicije. Ove godine ne igraju VTB ligu i samim tim se značaj ovog takmičenja uvećava kod njih. Sigurno nam neće biti lako, daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i zabilježimo dobar rezultat", rekao je Tepić.