latinica  ћирилица
15/10/2014 |  10:45 | Autor: RTRS

Preminuo Mehmed Dizdar

Dugogodišnji novinar i urednik "Glasa" Mehmed Dizdar preminuo je sinoć u Banjaluci poslije kraće bolesti.

Mehmed Dizdar je rođen 5. februara 1960. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu, Gimnaziju i Pravni fakultet. Cijeli svoj radni vijek proveo je u "Glasu".

Novinarski posao obavljao je od 1. maja 1987. do 28. februara 2011. godine. Od 1. marta 2011. godine do smrti bio je urednik rubrike "hronika".

U periodu od 17. septembra 1991. do 31. marta 1996. godine bio je učesnik rata.

Posljednji dani i časovi zatekli su ga ne mjestu urednika rubrike "hronika" u "Glasu Srpske". Kroz čitav radni vijek čitaocima je prenosio teške ljudske sudbine. Susretao se i pisao o posrtanjima, životnim greškama i pokušajima ljudi da se rehabilituju i sa pogrešne strane zakona vrate u društvenu svakodnevicu.

Medu, kako smo ga svi zvali, pamtićemo po vedrom duhu i iskrenom prijateljstvu. Ostaće nam u vječnom sjećanju kao blag i nasmijan čovjek, koji je svima ulijevao nadu i u najtežim trenucima, navodi "Glas Srpske".

Komemoracija povodom smrti Mehmeda Dizdara biće održana sutra u 11 časova u Narodnom pozorištu RS. Dizdar će biti sahranjen sutra u 14 časova na Novom groblju u Banjaluci.