latinica  ћирилица
15/10/2014 |  12:32 | Autor: Agencije

Merkelova traži "hausmajstora"

Njemačka kancelarka Angela Merkel, odnosno, Kancelarska služba, raspisala je konkurs za "hausmajstora", a mediji pišu da se profil tražene osobe za rad u toj službi ne može porediti sa uobičajenim poslom te vrste i da izabrani, između ostalog, mora da ima diplomu i vozačku dozvolu, da poznaje rad na kompjuteru i - zna engleski.

"Za slučaj da sretne Baraka Obamu i da ga on priupita gdje je 'restroom' (toalet)", šaljivo komentariše štampa danas i piše da je konkurs otvoren do petka i da je u vrijeme kancelara Gerharda Šredera bilo četvoro, a sada bi trebalo da bude šestoro ljudi angažovano na "hausmajstorskim" poslovima.
  U konkursu se "politički korektno", traži jedan "hausmajstor" i, ne piše, recimo, "facility manager", primjećuje njemačka štampa.
  Štampa piše da je u vrijeme Šredera "hausmajstor" imao i službeni stan - četiri sobe, kuhinju i dva balkona sa pogledom na rijeku Špre, gdje je "hausmajstor" Volfgang K. živio sa svojom porodicom, ali mu je, onda, jednog dana bilo dosta sigurnosnih tema.
  Njegov nasljednik nije ni htio da se useli u "mašinu za veš", kako se kaže za zgradu Kancelarske službe, tako da je nastojnikov stan pretvoren u kancelarije, prenose mediji.