latinica  ћирилица
15/10/2014 |  17:11 | Autor: sportal.rs

Marusija: Nismo tražili od Bjankija da ubrza

Žil Bjanki, vozač Marusije i dalje se bori za život.

Njegovo stanje je i dalje kritično, ali stabilno. Tim Formule 1 demantovao je natpise pojedinih medija da francuski vozač nije usporio kada je vidio žute zastavice.

"Marusija je šokirana i ljuta zbog optužbi. U vrijeme kada je naš vozač u teškom stanju u bolnici i kada je tim jasno naglasio da se poštuje privatnost Žila i njegove porodice, užasno je što moramo da odgovorimo na uznemirujuće optužbe i netačne informacije po pitanju Žilove nesreće. Ali, pošto su te optužbe u potpunosti lažne, tim nema alternativu, nego da demantuje",  saopšteno je na zvaničnom sajtu Marusije.

U saopštenju se dodaje i da su netačne informacije da je Bjankiju sugerisano da ubrza kako bi stigao Markusa Eriksona.

"Audio kopija kompletnog transkripta komunikacije preko radija između Žila i tima, kao i pisani transkript, dostavljeni su FIA. Јasno je da nijednog trenutka prije Žilove nesreće tim nije rekao da ubrza, niti je nagovijestio da to treba da učini. Da podsjetimo, Žil Bjanki je doživio nesreću tokom trke za Veliku nagradu Јapana. Njegov bolid je udario u mobilni kran, a od tada se 25-ogodišnji vozač nalazi u bolnici u Јapanu.