latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:17 | Autor: RTRS

Evroliga: Zvezda na otaranju sa Galatasarajem

Košarkaši Crvene zvezde sastaće se u četvrtak od 20.45 sa Galatasarajem u okviru prvog kola Evrolige.

Trener crveno-bijelih Dejan Radonjić rekao je da njegovi košarkaši moraju da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi savladali turski tim na otvaranju.

"Galatasaraj je, kao i cijela Evroliga, jedna velika škola za nas. Ovaj tim Zvezde ima mogućnost da raste i sazrijeva kroz takve utakmice. Nadu niko ne može da nam oduzme i želimo da uz pozitivnu energiju s tribina odigramo iznad mogućnosti, napravimo podvig i pobijedimo tursku ekipu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu, a prenio RTS.

Prema riječima Radonjića, jedan košarkaš Galatasaraja plaćen je kao cijeli tim Crvene zvezde, ali "novac ne igra na terenu".

Radonjić je dodao da je zbog povrede nastup Branka Lazića neizvjestan, dok je Stefan Јović normalno trenirao i spreman je za utakmicu.

Crveno-bijeli su apelovali na navijače da ne vrijeđaju protivnika, ne ubacuju predmete na teren, da ne upotrebljavaju lasere i pirotehnička sredstva. Kako se navodi, Evroliga je u značajnoj mjeri pooštrila diciplinski pravilnik i svaki i najmanji incident mogao bi skupo da košta klub. Zvezda je saopštila da za utakmicu vlada ogromno interesovanje, kao i da su prisutne velike gužve na biletarnicama.

Utakmica između Zvezde i Galatasaraja u prvom kolu Grupe D Evrolige počeće u četvrtak u 20.45 časova, a ulazi u halu biće otvoreni dva i po sata ranije.

U Grupi D Evrolige, pored Zvezde i Galatasaraja nalaze se još Laboral Kuča, Neptunas, Valensija i Olimpijakos.