latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:21 | Autor: sportske.net

Gvadriola: Volio bih trenirati Јunajted

Gvardiola nije siguran da li je dobio ponudu od Fergusona, ali vidi sebe na Old Trafordu jednog dana. Objasnio je i šta se desilo u utakmici protiv Reala u polufinalu Lige šampiona prošle sezone.

Pep Gvardiola je bio ozbiljan kandidat da naslijedi Fergusona na klupi Јunajteda. Iako ta vijest nikad nije potvrđena, činjenica da je Ferguson išao u SAD kako bi razgovarao sa Špancem u trenucima kad je već donio odluku da napusti upravljanje Đavolima, jasno govori o tome ko je bio prvi izbor za nasljednika.

Pep je imao drugačije planove, ali sada tvrdi da bi volio da jednog dana vodi Јunajted.

U svojoj knjizi govori o prvoj godini u Minhenu, kao i o utakmici na Old Trafordu. "Sviđa mi se atmosfera ovdje. Volio bih da jednom treniram Јunajted" - napisao je Katalonac.

Gvardiola nikad nije potvrdio da mu je Ferguson nudio posao.

"Ser Aleks priča veoma brzo i nekad imam problem da ga razumijem. Možda zato nisam ni razumio da li mi je ponuđen posao ili ne" - zagonetan je Gvardiola.

Gvardiola je u knjizi otkrio da misli da je "tika-taka" potrošena, da nema svrhu. Prihvatio je i krivicu za poraz od Reala prošle godine.

Da podsjetimo, poslije 1:0 u prvom meču, Real je u revanšu savladio Bajern u Minhenu sa čak 4:0.

Sigurno je da će poslije ove izjave, Gvardiola biti ozbiljan kandidat u svim spekulacijama koje će uslijediti kad bude vrijeme da se Van Gal povuče s klupe Јunajteda.