latinica  ћирилица
16/10/2014 |  11:45 | Autor: Sportska centrala

Tipsarević od januara ponovo na terenu

Srpski teniser Јanko Tipsarević novu godinu će početi na teniskom terenu, što će mu svakako biti i najljepši poklon za 2015. godinu.

Poslije druge operacije na stopalu Tipsarević se vratio treninzima i polako ulazi u formu. Јanko očekuje da će za dva i po mjeseca moći da se vrati takmičenju, zbog čega je od organizatora turnira u Čenaju, koji se igra od 5. do 11. januara, zatražio specijalnu pozivnicu.

Tipsarević je u potpunosti izbrisan s ATP liste pošto su "iscurili" svi njegovi ranije osvojeni bodovi, tako da sad mora da računa na dobru volju organizatora kako bi dobijao specijalne pozivnice i tako mogao da učestvuje na turnirima.

S obzirom da je u trenutku povrede bio na 9. mjestu ATP liste, to ne bi trebalo da predstavlja problem jer svaki turnir, a posebno oni nešto manji, žele da imaju Top 10 igrače na svojim terenima.

Ovo će Tipsareviću biti već sedmo učešće na turniru u Indiji koji je osvajao 2013. godine, neposredno prije povrede koja ga je zadesila na Australian Openu. Tipsarević je takođe igrao i u finalu Čenaja 2012. godine, kada je u finalu poražen poslije epske borbe sa Milošem Raonićem nakon tri sata i 14 minuta borbe.