latinica  ћирилица
16/10/2014 |  12:14 | Autor: Blic

O'Saliven: Želim oboriti Hendrijev rekord od sedam titula

Engleski igrač snukera Roni O'Saliven rekao je da bi bilo lijepo da obori rekord Stivena Hendrija od 775 trocifrenih brejkova, ali da bi mu mnogo više značilo da prestigne njegov rekord po broju osvojenih titula svjetskog šampiona.

Podsjećamo, Hendri je tokom karijere osvojio sedam titula svjetskog šampiona (1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 i 1999) i napravio je 775 trocifrenih brejkova. Hendri, čiji su nadimci "Zlatni dečko", "Kralj Krusibla" i "Ledeni čovjek", 2012. godine završio je karijeru.

O'Saliven je petostruki svjetski prvak (2001, 2004, 2008, 2012 i 2013) i napravio je 752 trocifrena brejka.

"Nisam znao da sam blizu Stivenog rekorda, zaostajem samo 23 'senčurija' i počeo sam da razmišljam o tome. Bilo bi lijepo da dostignem taj rekord, pokušaću to da ostvarim na predstojećim turnirima u Čengduu i Koventriju", rekao je O'Saliven za Eurosport.

On je istakao da o rekordu neće razmišljati tokom turnira, pošto bi to moglo da ga izbaci iz ritma.

"Želim da uživam u igri i vidjeću gdje će me to dovesti. Ako pobijedim u nekoliko mečeva, ili osvojim turnir ili dva, neću biti daleko od rekorda ove sezone, ali vidjećemo. Naravno, možete da osvojite frejmove brejkom od 70 poena, ali bilo bi lijepo dostići tako izvanredan rekord", rekao je O'Saliven.

Petostruki svjetski šampion istakao je da mu je važnije da osvoji još neku titulu na Krusiblu.

"Volim da se takmičim i da osvajam turnire. Više mi to znači nego trocifreni brejkovi. U svakom trenutku bih prije prihvatio još tri titule svjetkog prvaka, pošto to svako želi da osvoji. Hendri je 'guverner' i želim da budem pored njega sa sedam titula. To je vrhunac svih rekorda", rekao je O'Saliven.

"Nisam preterjano oduševljen značajem rekorda trocifrenih brejkova, ali naravno da ću ga prihvatiti ako ili kada dođu. Napravio sam nevjerovatnih 30 brejkova koji su bili i bolji od maksimalnih, sve zavisi kako kugle 'leže'", rekao je O'Saliven.