latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:03 | Autor: sportal.rs

DŽordan ne razumije Novickog i DŽejsma

Јedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl DŽordan, smatra da Dirk Novicki i Lebron DŽejms griješe jer podržavaju ideju o skraćivanju NBA sezone.

Vlasnik Šarlot Bobketsa rekao je da ne može da razumije dvojicu košarkaša koji su nakon eksperimentalne utakmice koja se igrala 44, a ne 48 minuta, rekli da bi voljeli da se i sezona skrati.

"Volim obojicu igrača, ali kao vlasnik koji je igrao ovu igru, mogu da kažem da sam volio da budem na terenu. Da se nije igralo 82 utakmice, ja bih igrao negdje drugo jer je to ljubav koji sam imao prema košarci. Dok sam igrao, nikada nisam pomislio da je problem u broju utakmica. Međutim, ako igrači žele, onda mi vlasnici moramo da popričamo sa njima. Sigurno bismo zarađivali manje novca. Da li su spremni da se odreknu novca, zarad kraće sezone? To je pitanje. Ne možete zarađivati isti novac, a igrati manje mečeva", rekao je DŽordan u intervjuu za američki ESPN.

"Leteći Majkl" je da kod košarkaša generalno ne postoji problem od povreda, od kojih inače strahuju igrači američkog fudbala.

"U košarci ne moramo da brinemo o povredama koje postoje u fudbalu nakon penzije. Razumijem fudbalere koji se brinu, ali u košarci nije tako. Ne želim da umanjujem činjenicu koliko je naporna košarkaška sezona, ali ja ne bih želio da se igra manje mečeva.