latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:07 | Autor: RTRS

Mjestimično mokri kolovozi

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mjestimično mokri, a na dionicama u usjecima i duž kamenih kosina učestali su odroni.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog izgradnje oborinske i fekalne kanalizacije.

Na magistralnom putu Banjaluka - Јajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići zbog radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja izmijenjen je režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjeljom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se zbog ulegnuća kolovoza i dalje odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara i na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Јelovac.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da su od 7.00 do 17.00 časova aktivne povremene petnaestominutne obustave saobraćaja svaki puni čas.

Saobraćaj se zbog odrona i dalje odvija jednom trakom na regionalnim pravcima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača, kao i zbog aktiviranih klizišta na dionicama Zagon - Јasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja aktivne su na magistralnom putu Brod - Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, od 8.00 do 16.00 časova.

U FBiH kraći zastoji u saobraćaju aktivni su na dionicama Sarajevo - Kiseljak, Srebrenik - Orašje, Tuzla - Šićki Brod, Sarajevo - Trnovo, Srbljani - Krupa i Ljubuški - Čapljina, zbog izvođenja radova.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.