latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:09 | Autor: sportal.rs

Kris Veber kupuje Altalnta Hokse?

Bivši košarkaš Sakramenta Kris Veber obavijestio je čelnike NBA lige da je zainteresovan da postane većinski vlasnik Atlante Hoks, prenose američki mediji.

Nekadašnji saigrač Vlade Divca i Predraga Stojakovića iz slavnih dana Kingsa, predvodi "Veber Grupu", koja je spremna da investira u franšizu iz DŽordžije i preuzme upravljanje nad tim klubom.

Podsjetimo, sadašnji većinski vlasnik Hoksa Brus Levenson i generalni menadžer Deni Feri se nalaze na udaru javnosti i navijača zbog rasističkih komentara, pa je njihova pozicija postala ugrožena i oni će napustiti funkcije koje obavljaju.

Levenson je već odlučio da proda svoj udio u vlasništvu kluba.

Skoro je otkriveno da je Levenson prije dvije godine poslao mejl u kome je napisao kako mnogi bijelci iz pregrađa ne dolaze na utakmice Hoksa jer gro navijača Atlante čine Afroamerikanci. Feri je ljetos, govoreći o mogućnosti da Luol Deng pređe u Atlantu, rekao da bivši igrač Čikaga "ima malo afričkog u sebi", poslije čega se i on našao na udaru javnosti.

Gradonačelnik Atlante Kasim Rid je u semptembru rekao da je obavio razgovore sa šest potencijalnih kupaca i podvukao da bi volio da Dominik Vilkins na neki način bude uključen u čitav posao, jer se radio o legendi kluba, a u Atlanti žele da sve prođe, kako je rekao, na "Atlantin način".