latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:15 | Autor: sportal.rs

Beker želi nastavak saradnje sa Đokovićem

Novak Đoković je ove sezone osvojio jedan grend slem, Vimbldon, igrao finale Rolan Garosa, elininisan je u četvrtfinalu Australijen opena, dok je na US openu stigao do polufinala.

Takođe, trijumfovao je na Indijan Velsu, Majamiju i Rimu. Trenutno je prvi na svijetu, pitanje je da li će tako ostati i na kraju sezone pošto mu za vratom diše Rodžer Federer.

S obzirom na to da od ove sezone radi sa Borisom Bekerom, mnogi su mnogo više očekivali od Đokovića i saradnje sa nekadašnjim njemačkim teniserom. Ali, Beker očigledno vjeruje u nastavak saradnje i najavljuje planove za 2015. godinu. Kaže da će Novak biti koncentrisan na Rolan Garos, ali namjerava da zadrži status najboljeg igrača na ATP listi.

"Naravno da Novak želi pobjedu na Rolan Garosu. To je jedan od cijeva naredne sezone. Kada igrate tenis, imate više ciljeva, ne samo jedan. Ova godina je bila dobra, ali još nije gotova", rekao je Beker pošto Đokoviću preostaje takmičenje na mastersu u Parizu i završnom turniru u Londonu.

"Mislim da je glavna stvar rang. Ostati na prvoj poziciji znači biti konstantan tokom sezone, a to uključuje osvajanje grend slem turnira. Kada se vratio na prvo mjesto želi tamo i da ostan. To nije lako. Osvojiti Vimbldon i vratiti se na prvo mjesto je sjajan uspjeh tokom ove godine. Ali, on želi da bude bolji, nove izazove, da poboljša svoju igru", rekao je Beker, a potom se osvrnuo na saradnju sa Đokoviđem.
"Imamo dobar odnos izgrađen na međusobnom povjerenju i radu. Želim da nastavimo saradnju. To je plan", istakao je Nijemac, prenosi sport24.